## Nursing SPIRIT '23 Students' Perspectives in Research & Innovation Trends

A Student-led Nursing Research Symposium

Tuesday, December 5, 2023 10 am to 5 pm (Pakistan time) | AKU Auditorium & Online Live Streaming at @AKUSONAMPK

## PROGRAMME FLOW



THEME 1: EVIDENCE-BASED PRACTICE (11:30 am to 12:30 pm)			
Time	Duration	Item	Speakers
11:30 am	15 mins	Plenary Speech	<b>Dr Rozmeen Shivji</b> Assistant Professor, Adult-Gerontology Acute Care, RUSH College of Nursing, Chicago; Acute Care Nurse Practitioner, University of Chicago Hospitals
11:45 am	10 mins	<b>Oral Presentation 1</b> "Experiences of indigenous childbearing-age mothers with maternal nutrition in the context of climate change (cold weather) in rural Bajaur,	<b>Ihsan Ullah Khan</b> MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi



		Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan: Implications for maternal-infant health"	
11:55 am	10 mins	<b>Oral Presentation 2</b> "Concept of health-related quality of life among people with heart failure in Karachi, Pakistan"	Anny Ashiq Ali MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
12:05 pm	10 mins	<b>Oral Presentation 3</b> "Association of preoperative anxiety, its contributing factors and impact on immediate postoperative outcomes"	Naveen Nizar MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
12:10 pm	05 mins	<b>SPIRIT-Talk</b> "Lived experiences of midwives providing care in harsh weather"	Sana Sultan MScN Student, AKU-SONAM
12:15 pm	10 mins	Entertainment Segment	Students
12:30 pm	60 mins	Lunch & Networking (Male Hostel Garden)	All registered participants and attendees

Г

THEME 2: MENTAL HEALTH & WELLBEING (1:30 to 2:30 pm)			
Time	Duration	Item	Speakers
1:30 pm	15 mins	Plenary Speech	<b>Dr Rozina Karmaliani</b> Professor, AKU-SONAM and the Dept of Community Health Sciences; Associate Director, Central & South Asia, Brain & Mind Institute, AKU
1:45 pm	10 mins	<b>Oral Presentation 1</b> "Development and testing of psychosocial intervention to improve mental wellbeing of martyrs' families, Karachi, Pakistan"	Mehreen Aslam MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
1:55 pm	10 mins	<b>Oral Presentation 2</b> "Effects of the Holy Quran listening on reducing anxiety and physiological outcomes in COVID-19 patients"	<b>Yasser Uddin</b> PhD Scholar, University of Minnesota, USA
2:05 pm	10 mins	<b>Oral Presentation 3</b> "Prevalence of depression in patients with cardiovascular diseases"	<b>Faryal Ghafor</b> MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
2:10 pm	05 mins	SPIRIT-Talk A research-centered community	Rabab Vadiwala BScN, AKU-SONAM
2:15 pm	10 mins	Entertainment Segment	Students

THEME 3: INNOVATION IN NURSING EDUCATION (2:30 pm to 3:30 pm)			
Time	Duration	Item	Speakers
2:30 pm	15 mins	Plenary Speech	<b>Dr Saima Hirani</b> Assistant Professor, School of Nursing,

			University of British Columbia
2:45 am	10 mins	<b>Oral Presentation 1</b> "Mothers' perspectives on the use of social media for receiving professional support in enhancing their lactation self-efficacy"	Mehtab Lalwani MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
2:55 am	10 mins	<b>Oral Presentation 2</b> "From likes to liberation: Social media addiction"	<b>Alma Khursheed</b> MScN Student, Class of 2023, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, Karachi
3:05 pm	10 mins	<b>Oral Presentation 3</b> "Factors affecting clinical learning of undergraduate nursing students in Azad Jammu and Kashmir"	<b>Sofia Nazar</b> Shifa College of Nursing, Islamabad
3:10 pm	05 mins	SPIRIT-Talk Students as partners	Anum Gujrati, MScN, AKU-SONAM
3:15 pm	10 mins	Entertainment Segment	Students
3:30 am	30 mins	Tea Break + Poster Viewing	All registered participants and attendees

PRIZE DISTRIBUTION (4 pm to 5 pm)			
Time	Duration	Item	Speaker
4:00 pm	15 mins	Prize Distribution (Oral & Poster Presentation Winners)	-
4:15 pm	15 mins	Token of Appreciation (Speakers, Members of Jury and Organising Committee)	-
4:30 pm	10 mins	Award Dissemination (Graduate Programme Thesis Award)	-
4:40 pm	10 mins	Group Photos	
4:50 pm	05 mins	Vote of Thanks	Sehrish Sajjad Academic Lead, MScN programme; Senior Instructor, AKU-SONAM, PK

## For queries, please drop an email at gradprog.sonam@aku.edu

Further details at <u>www.aku.edu/SPIRIT</u>

Organised by MScN students in collaboration with the Office of Graduate Studies, The Aga Khan University School of Nursing and Midwifery, AKU-SONAM, Pakistan